Reis mags enlluernats a Tarragona

diumenge, 30 de desembre de 2007
>

Reis mags enlluernats

El parc nadalenc tarragoní ensenya als nens a fer fanalets per recuperar la tradició de rebre els Reis d'Orient amb llums que els guiïn fins a casa seva

M. LACÀRCEL. Tarragona el Punt


+ Alguns nens pintant els fanalets que serviran de guia als Reis el 5 de gener. Foto: D.B.

El dia cinc de gener, els Reis Mags d'Orient no es podran oblidar de passar per totes les cases dels nens i nenes tarragonines, ja que l'Ajuntament està preparant un dispositiu molt especial amb la col·laboració dels infants. En la nit màgica per excel·lència, els petits que hagin passat pel parc nadalenc de la capital de la demarcació, aniran a rebre els Reis al port amb un fanalet de paper per indicar-los quin és el camí fins a casa seva, «no fos cas que s'oblidessin de nosaltres», deia un dels petits que participava en l'activitat.

Així, aquest any, el parc ha volgut recuperar una de les tradicions més antigues d'alguns municipis del Camp i Terres de l'Ebre, com ara Vandellòs i Flix, on els nens anaven a rebre els Reis amb torxes enceses o falles d'espígol, i altres herbes aromàtiques, per tal de guiar els mags en el seu camí cap a les ciutats i pobles. Amb el temps, les torxes van anar deixant pas als fanalets. De fet, a la ciutat de Tarragona, l'any 1913 ja es té constància que es van repartir prop de 200 fanalets entre la quitxalla.

Aquest 2008, però, els Reis hauran de fer servir una mica de la seva màgia perquè els fanalets els il·luminin el camí, ja que com que són de paper, el foc és imaginari.

Tot i així, els més petits han pintat i decorat cadascun dels fanalets per tal que els Reis puguin veure la seva creativitat, i no s'oblidin que per casa seva també hi han de passar.

[@more@]

Comments are closed.

css.php